Italiensk mesterskap i ishockey 1953-1954

Antall lag8 Serie A
? B-serien
Nedrykket til Serie BAsiago
italiensk mesterMilan Inter

Det italienske ishockeymesterskapet 1953-54 var den 21. utgaven av det nasjonale mesterskapet.

Serie A

Formel

Det nye med turneringen er introduksjonen av en enkelt gruppe med direkte kamper.

Formasjoner

8 lag er påmeldt: Alleghe HC , Asiago Hockey AS , HC Auronzo , HC Bolzano , SG Cortina , Diavoli Rossoneri Milano , Ortisei og HC Milano Inter .

Championship

Palazzo del Ghiaccio i via Roma ble innviet i Bolzano 7. november 1953 og den første planlagte kampen er Bolzano-Milano Inter som ender 8-5 til vertene. Den nye strukturen vil se utnyttelsene av lokal trening i førti år, frem til åpningen av Palaonda .

Når det gjelder mesterskapet, etter Auronzo-Alleghe-kampen, som endte 3-2 for vertene, sendte Agordini en klage til forbundsforbundet, og bestred vinnermålet som ble scoret, ifølge de røde og hvite, etter lyden av sirenen. Klage avvist av FISG , som, etter forskriften som sier at det er dommerens kronometer og ikke de akustiske signalene, som bekrefter seieren til Auronzo.

Resultatet av kampen mellom Ortisei og Milan Inter, som endte på isen 16-2, ble kansellert og kampen ble vunnet med 5-0 for milaneserne, da laget fra Alto Adige la inn på resultatlisten Mc Innes, ansatt etter 1. desember 1953 og dermed utover vilkårene i overdragelseslistene. Et annet resultat på bordet er fortsatt tildelt Milan Inter for Asiagos nektelse for å møte det Milanesiske laget.

I sesongens siste kamp i Cortina degli Scoiattoli mot Milan Inter, på stillingen 8-7 for det milanesiske laget, i det 8. minutt av tredje omgang, kaster Robert Dennison et sterkt skudd som umiddelbart kommer ut av buret, målet som ikke er sett av spillere fra begge lag er validert av kampens dommer Renato Besostri plassert 5 meter fra mål. Etter de uhørte protestene bestemmer hjemmelaget seg for å trekke seg. Dommeren, etter å ha ventet i en og en halv time (og ikke 20 'forskriften), som ikke så Cortina tilbake til isen, dekreterer seier til Milan Inter 9-7. Det skal bemerkes at Renato Besostri, fra Milano, inntil nylig var registrert som manager for Red Black Devils, derfor ansett over partene. Forbundet tildeler deretter seieren til milaneserne, noe som lar dem vinne mesterskapet og avslutte turneringen med hele poeng (14 poeng). Bolzano avslutter sesongen på andreplass, 4 poeng bak lederne, sammen med de røde og svarte djevlene Milan, regjerende mestere.