Fan-tailed gjøk



Internett er en uuttømmelig kilde til kunnskap, også når det gjelder Fan-tailed gjøk. Århundrer og århundrer med menneskelig kunnskap om Fan-tailed gjøk har blitt strømmet inn i nettverket, og fortsetter å bli strømmet ut, og det er nettopp derfor det er så vanskelig å få tilgang til det, siden vi kan finne steder hvor navigering kan være vanskelig eller direkte upraktisk. Vårt forslag er at du ikke blir forliste i et hav av data som refererer til Fan-tailed gjøk og at du kan nå alle visdomshavnene raskt og effektivt.

Med sikte på det målet har vi gjort noe som går utover det åpenbare, ved å samle inn den mest oppdaterte og best forklarte informasjonen om Fan-tailed gjøk. Vi har også ordnet den på en slik måte at lesingen er fornøyelig, med et minimalistisk og behagelig design, som sikrer den beste brukeropplevelsen og kortest lastetid.Vi gjør det enkelt for deg slik at du bare trenger å bekymre deg for å lære alt om Fan-tailed gjøk! Så hvis du tror vi har oppnådd formålet vårt og du allerede vet hva du ville vite om Fan-tailed gjøk, vil vi gjerne ha deg tilbake på disse rolige sjøene i sapientiano.com hver gang din hunger etter kunnskap vekkes igjen.

Fan-tailed gjøk
Fan-tailed gjøk (Cacomantis flabelliformis) i Victoria

Fan- tailed gjøk ( Cacomantis flabelliformis ) i Victoria

Systematikk
Klasse : Fugler (aves)
Bestilling : Gjøkfugler (Cuculiformes)
Familie : Cuckoos (Cuculidae)
Sjanger : Cacomantis
Type : Fan-tailed gjøk
Vitenskapelig navn
Cacomantis flabelliformis
( Latham , 1801)

Den vifteformede Cuckoo ( Cacomantis flabelliformis ) skjer i Australia og Oseania fugl fra familien av filmatisert (Cuculidae). I likhet med mange arter av gjøkfugler er viftekatten en obligatorisk avlsparasitt . Som det er karakteristisk for slekten Cacomantis , er viftekoeken en relativt liten gjøkart. Flere underarter utmerker seg.

funksjoner

Kroppstype og målinger

Fan-tailed gjøk når en kroppslengde på 24 til 28 centimeter og en gjennomsnittsvekt på 49 gram, og er generelt litt større enn den rust-bellied gjøk og bush gjøk , som begge er like i sin kroppsbygning.

Hannens vingelengde er i gjennomsnitt 14,4 centimeter, kvinnene er litt kortere med et gjennomsnitt på 14 centimeter. Nebblengden er 2,1 centimeter hos begge kjønn. Halefjærdrakta utgjør i gjennomsnitt 14 centimeter av hannens kroppslengde, med hunnene er halefjærdrakten litt kortere på 13,5 centimeter.

Den seksuelle dimorfismen er bare uttalt i denne arten. Kvinner har en tendens til å være litt blekere på undersiden av kroppen og litt grå flekkete på sidene.

Utseende av voksne gjøkler med fan-tailed

I begge kjønn er hodet og nakken askegrå. Øyringen er gul. Resten av toppen av kroppen og vingene er blågrå. Haken og øvre hals er askegrå. Fargen på bryst- og mageområdet varierer fra overskyet grå-gul til oransje-brun, og intensiteten kan variere sterkt fra region til region. Hos kvinner er undersiden av kroppen vanligvis lysere og har mer intens tverrbånd. De lange kontrollfjærene er avgrenset i skifergrå og lys, på undersiden mørkegrå og hvit kryssbundet. Noen ganger er de spredt i en vifteform. De iris er mørk brun, nebbet gråsort, ben og føtter er oliven gul.

Utseende av unge fugler

Fledglings er betydelig mørkere og brunaktig på oversiden enn voksne fugler. De er sterkt flekkete på undersiden av kroppen. Hode og nakke er vanligvis mørkebrunt med en fin rødbrun flekk. Haken og halsen er hvitaktig. Fargen skifter til en lys rødbrun på sidene av nakken og en lysebrun på den fremre nakken. De fine flekkene er mørkebrune. Toppen av kroppen er mørkebrun med en rødbrun flekk eller trening. Halefjærdrakten er mørkebrun på toppen med lys rødbrune flekker langs sidene. Undersiden av kroppen er kremfarget til hvitaktig med en tett gråbrun tverrforandring eller flekker. Underhalsdekslene er lys rødbrune og har brede tverrbånd hos de fleste individer. På undersiden er halefjærdrakten mørkebrun med et merkbart lettere kryssbånd.

Ungfuglens nebb er fremdeles lysebrun med en mørk brun rygg og en rustbrun nebbbase. Føttene og bena er fortsatt lysegule til oransje-gule. Irisen er gråbrun til brunsvart. De sirklingsring er blek gul med en grønnlig grå eller skjær.

Distribusjon av de enkelte underarter

Den gjekk med viftehale finnes i Australia og Oseania, men er fraværende i New Zealand. I tillegg til det i sørvest, sørøst og øst-Australia og i Tasmania som forekommer nominerer Cacomantis flabelliformis flabelliformis fem andre er underarter kjent:

  • Cacomantis flabelliformis excitus Rothschild & Hartert , 1907, i høylandet i Ny Guinea . Overdelen av kroppen er noe mørkere med en grønnaktig eller blålig fargetone i forhold til den nominelle formen på oversiden av kroppen. Haken er mørk grå, resten av undersiden av kroppen er mørk rødbrun med små grå flekker.
  • Cacomantis flabelliformis meeki Rothschild & Hartert , 1902, på Salomonøyene
  • Cacomantis flabelliformis pyrrophanus ( Vieillot , 1817), på Ny-Caledonia og lojalitetsøyene . Denne underarten har en mørkere overkropp enn nominasjonsformen. Undersiden av kroppen er mørk rødbrun med noen få hvite flekker på nebbet. Nebbet er slankere.
  • Cacomantis flabelliformis schistaceigularis Sharpe , 1900, på Vanuatu . Den grå fargen på hodet fortsetter på halsen og foran brystet. Vingene og halen er kortere i forhold til den nominerte formen, nebbet litt sterkere.
  • Cacomantis flabelliformis simus ( Peale , 1848), på Fiji- øyene. C. f. Simus ost de minste underartene. Den har et bredere nebb og er farget med grønt på oversiden av kroppen. Undersiden av kroppen er lysere enn i nominasjonsformen.

Fotturer og lojalitet til stedet

På det australske kontinentet viser de komplekse togbevegelser som ikke følger et tydelig mønster. I utgangspunktet antas det at viftekokene som lever i sørøst-Australia er trekkfugler som trekker nordover etter hekkesesongen. I noen australske regioner har det også blitt observert at det i løpet av få år ikke er trekkbevegelser, og gjøkene holder seg i området hele året. I noen regioner er de en vanlig fugleart hele året, i andre regioner vises de bare om få år. Nedbør og dermed tilgjengeligheten av byttedyr kan spille en rolle i disse trekkbevegelsene.

De fleste av de tasmanske populasjonene ser ut til å flytte til fastlands-Australia etter hekkesesongen. Togbevegelsene begynner på den australske høsten, nemlig i månedene mars til april. I august til september, den australske senvinteren, kommer de tanzaniske fan-tailed gjøkene tilbake. Oviposisjon er observert i Tasmania fra september til januar. Toppen av egglegging faller i månedene oktober til november.

Foreløpig er det bare lite data om ringen til viften: Gjennom 1953 og 1996 ble totalt 1194 vifter gjøk ringet i Australia, Ny Guinea og Mikronesia, og senere ble 65 av dem fanget. 64 prosent av gjenfangstene fant sted innen en avstand på mindre enn 10 kilometer fra den opprinnelige plasseringen, selv om gjenfangstene skjedde opp til maksimalt to år senere. En annen gjekk med viftehale som ble ringet som en ung fugl ble funnet tre kilometer fra den opprinnelige reirplassen 66 måneder etter at den ble ringet. Dette indikerer at gjengede tailed gjøk er forholdsvis lojale mot deres plass, til tross for migrasjonsbevegelsene beskrevet ovenfor.

habitat

Artenes viktigste habitat er mangrove og regnskog. I Ny Guinea bor den i høyder mellom 1500 og 3000 meter. I utgangspunktet viser viftekjokken ingen spesifikke preferanser for et bestemt habitat. Den koloniserer tropiske, subtropiske og tempererte regnskoger hvis de har undervekst. Den finnes også i skogkanten, langs vassdrag, i fuktige eukalyptuskoger og tørre løvskoger. Det finnes også på frukthager, beite med trær og furuplantasjer. Den trenger også inn i urbane områder og kan sees i parker og hager.

Livsstil

Fan-tailed gjøk lever av insekter, primært larver og andre leddyr. I motsetning til andre Cacomantis- arter, ser de hovedsakelig etter byttedyrene sine på bakken eller i lave busker. De kan bare noen ganger observeres i tretoppene mens de ser etter mat. De lever stort sett ensomme eller parvis. Noen ganger danner de også små grupper. Generelt er de sjenerte og lite iøynefallende gjøk utenfor hekkesesongen. I hekkesesongen kan deres samtaler imidlertid høres regelmessig om natten og om dagen. I løpet av denne tiden sitter du ofte på utsatte sangstasjoner.

Reproduksjon

Avlssesongen faller i Australia fra august til desember, på Fiji-øyene fra november til februar. Som mange andre gjøkarter, er de obligatoriske avlsparasitter og legger eggene i reirene til forskjellige vertsfugler, inkludert arter av Malurus , Acanthiza , Petroica og Sericornis . Disse vertsforeldrene oppdrar ungfuglen, men i likhet med den hvite gjøen , observeres voksne viftekiker i nærheten av reir der unge fugler av denne gjøkarten vokser opp. Når en voksen kvinne ble observert, var det definitivt foreldrefuglen til den voksende ungfuglen. I fem dager matet denne hunnen ungfuglen, som allerede hadde flyktet, parallelt med vertsfuglforeldrene. Etter det forsvant hunnen mens vertsfuglene matet ungen i ytterligere to uker.

Fare

Den viftehale gjøken er ikke truet i sitt habitat og blir derfor klassifisert av IUCN som en LC IUCN 3 1. svg" minste bekymring ". En befolkningstetthet på mellom 0,02 og 1,1 fugl per hektar ble beregnet i øst-australske eukalyptuskoger.

litteratur

  • NB Davies: gjøk, cowbirds og andre jukser . T & AD Poyser, London 2000, ISBN 0-85661-135-2 .
  • Johannes Erhitzøe, Clive F. Mann, Frederik P. Brammer, Richard A. Fuller: Cuckoos of the World . Christopher Helm, London 2012, ISBN 978-0-7136-6034-0 .
  • Josep del Hoyo , Andrew Elliott, Jordi Sargatal: Handbook of the Birds of the World, Sandgrouse to Cuckoos. Volum 4, Lynx Edicions, 1997, ISBN 978-84-87334-22-1 .
  • PJ Higgins (Editor): Handbook of Australian, New Zealand & Antarctic Birds: Volume 4 Parrots to Dollarbird . Oxford University Press, Melbourne 1999, ISBN 0-19-553071-3 .

weblenker

Commons : Fan-tailed Cuckoo  - Samling av bilder, videoer og lydfiler

Individuelle bevis

  1. a b Erhitzøe, Mann, Brammer, Fuller: Cuckoos of the World . S. 390.
  2. a b c Higgins (HSG.): Handbook of Australian, New Zealand & Antarctic Birds: Volume 4 Parrots to Dollarbird . S. 692.
  3. a b c d e f Erhitzøe, Mann, Brammer, Fuller: The Cuckoos of the World . S. 391.
  4. formidling
  5. IOC Verden Bird List ( Memento av den opprinnelige fra 15 august 2018 i Internet Archive ) Omtale: The arkivet koblingen ble satt inn automatisk og har ennå ikke blitt sjekket. Kontroller originalen og arkivlenken i henhold til instruksjonene, og fjern deretter denne meldingen. @1@ 2Mal: Webachiv / IABot / www.worldbirdnames.org
  6. a b c d R. Payne (2017). Fan-tailed gjøk (Cacomantis flabelliformis). I: J. del Hoyo, A. Elliott, J. Sargatal, DA Christie & E. de Juana (red.): Handbook of the Birds of the World Alive. Lynx Edicions, Barcelona. (sett på http://www.hbw.com/node/54814 6. mai 2017).
  7. Handbook of the Birds of the World on the Fan-Tailed Cuckoo , åpnet 28. november 2017
  8. Higgins (HSG.): Håndbok for australske, newzealandske og antarktiske fugler: bind 4 papegøyer til Dollarbird . S. 694.
  9. Higgins (HSG.): Håndbok for australske, newzealandske og antarktiske fugler: bind 4 papegøyer til Dollarbird . S. 695.
  10. a b Higgins (HSG.): Handbook of Australian, New Zealand & Antarctic Birds: Volume 4 Parrots to Dollarbird . S. 696.
  11. Higgins (HSG.): Håndbok for australske, newzealandske og antarktiske fugler: bind 4 papegøyer til Dollarbird . S. 693.
  12. Higgins (HSG.): Håndbok for australske, newzealandske og antarktiske fugler: bind 4 papegøyer til Dollarbird . S. 697.
  13. ^ IUCN rødliste

Opiniones de nuestros usuarios

Lilly Fjeldstad

Jeg trodde jeg allerede visste alt om Fan-tailed gjøk, men i denne artikkelen har jeg bekreftet at enkelte detaljer som jeg syntes var gode ikke var så gode. Takk for informasjonen.

Christine Johannessen

Artikkelen om Fan-tailed gjøk er fullstendig og godt forklart. Jeg ville ikke legge til eller fjerne et komma.

Richard Andersson

Det er alltid godt å lære. Takk for artikkelen om Fan-tailed gjøk.

Anne Engebretsen

Takk. Artikkelen om Fan-tailed gjøk hjalp meg.