Gustavo Marzi

Gustavo Marzi
Gustavo Marzi i 1921
Nasjonalitet  Italia
Fekting
Spesialitet Folie , sabel
Palmarès
 Italia
 olympiske leker
Sølv Amsterdam 1928 Sabre sq.
Gull Los Angeles 1932 Folie inn.
Sølv Los Angeles 1932 Sabre sq.
Sølv Los Angeles 1932 Folie kvm.
Gull Berlin 1936 Folie kvm.
Sølv Berlin 1936 Sabre sq.
Sølv Berlin 1936 Sabre inn.
 Verdensmesterskap
Gull Paris 1937 Folie inn.
Gull Paris 1937 Folie kvm.
Sølv Paris 1937 Sabre sq.
Gull Pieštany 1938 Sabre sq.
Gull Pieštany 1938 Folie kvm.
 Internasjonalt mesterskap
Gull Napoli 1929 Folie kvm.
Sølv Napoli 1929 Sabre inn.
Gull Liège 1930 Folie kvm.
Sølv Liège 1930 Folie inn.
Sølv Liège 1930 Sabre sq.
Gull Wien 1931 Folie kvm.
Sølv Wien 1931 Folie inn.
Sølv Wien 1931 Sabre sq.
Sølv Budapest 1933 Sabre inn.
Sølv Budapest 1933 Sabre sq.
Gull Warszawa 1934 Folie kvm.
Sølv Warszawa 1934 Folie inn.
Sølv Warszawa 1934 Sabre sq.
Gull Lausanne 1935 Folie kvm.
Sølv Lausanne 1935 Sabre sq.
Statistikk oppdatert til 25. juni 2009

Gustavo Marzi ( Livorno , 25. november 1908 - Trieste , 14. november 1966 ) var en italiensk fekter , folie - og sabelspesialist , vinner av to gull og fem sølvmedaljer i fekting ved de olympiske leker .

Biografi

En elev av Beppe Nadi ved Circolo Fides Fides i Livorno , med 7 olympiske medaljer, var Gustavo Marzi en av de mest suksessrike utøverne i italiensk fekting.

Han vant sin første medalje, et sølv i lagsabel, ved OL i Amsterdam i 1928. Men OL for hans innvielse var det i Los Angeles i 1932 da han vant et gull i individuell folie og to sølv, ett i folie og ett i folie.mer i lagsabelen.

Han vant de siste medaljene ved OL i Berlin i 1936 med gull i lagfolie (med Giorgio Bocchino , Giulio Gaudini , Gioacchino Guaragna , Manlio Di Rosa og Ciro Verratti ) og ytterligere to sølv i individuell og lagsabel.

Relaterte elementer

Andre prosjekter

Eksterne lenker