Galago moholi

Sørafrikansk bushbaby
Bevaringstilstand
Minimal risiko
Vitenskapelig klassifisering
Domene Eukaryota
kongedømme Animalia
Phylum Chordata
Klasse Pattedyr
Superordre Euarchontoglires
( clade ) Euarchonta
Rekkefølge Primater
Underorden Strepsirrhini
Infraordre Lorisiformes
Superfamilie Lorisoidea
Familie Galagidae
Sjanger Galago
Arter G. moholi
Binomial nomenklatur
Galago moholi
Smith , 1836

Den sørafrikanske bush-bushbaby eller mindre bushbaby ( Galago moholi Smith , 1836 ) er en strepsirrhine - primat av Galagidae - familien .

Beskrivelse

Dimensjoner

Den måler opptil en halv meter lang og veier mindre enn 200 g.

Utseende

Håret er tykt og mykt, grått over hele kroppen med gulaktige nyanser på magen.
Hodet er avrundet, med to store røde øyne. Ørene har fire tverrgående broer, som gjør at de kan rotere og brette dem uavhengig av hverandre: dyret krøller dem også ofte med uklare formål.

De nedre fortennene er modifisert for å danne en tannkam som er nyttig for pleie : i motsetning til andre Galago -arter , er tommelen til disse dyrene ikke motsettelige.

Biologi

Det er en arboreal og nattlig art: disse dyrene er vanligvis ensomme, men de kan også finnes i par eller i små familier. På dagtid sover de i reir som de bygger i en huling av en trestamme: de resirkulerer ofte forlatte veverfuglereir for å sove i.
Hvert dyr okkuperer sitt eget territorium, som avhengig av tilgjengeligheten av mat i området kan strekke seg fra 2 til 23 hektar for hannen og fra 5 til 12 hektar for hunnen. De forskjellige dyrene holder kontakten gjennom et bredt spekter av lyder: Vasking med urin er veldig vanlig , der dyret bader håndflatene i urinen og reiser deretter på territoriet. Grooming operasjoner er svært viktig for å styrke og skape bånd mellom individer .

Strøm

Dette er hovedsakelig insektetende dyr, som lever av gresshopper , sommerfugler og møll , men som ikke forakter å supplere kostholdet med frukt , frø og blomster .

Reproduksjon

En hunn kan med hell oppdra to til tre kull i året: etter en drektighet på fire måneder føder hun en eller to unger som allerede er godt utviklet, men som ikke forlater reiret før den tiende levedagen. Etter den første måneden begynner valpen å få i seg fast føde, men den kan ikke sies å være avvent før de tre og en halv månedene av livet: kjønnsmodning nås mellom ni måneder og ett år.

I fangenskap lever disse dyrene også 17 år.

Utbredelse og habitat

Den er utbredt fra Angola til Tanzania i nord til Sør-Afrika i sør. Dens habitat , i motsetning til andre bushbaby-arter, er savanner , buskete områder og krattmark.

Bibliografi

Relaterte elementer

Andre prosjekter