2 0
Dommer José María Ortiz de Mendíbil
Etterfølge
←  Finale i Cupvinnercupen 1966-1967 Finale i Cupvinnercupen 1968-1969  →

Finalen i den 8. utgaven av UEFA Cup Winners' Cup ble spilt 23. mai 1968 på De Kuip i Rotterdam mellom Milano og Hamburg . Rundt 53.000 tilskuere deltok på møtet. Kampen, dømt av spanske José María Ortiz de Mendíbil , så den italienske klubben vinne 2-0.

Veien til den endelige

Nereo Roccos Milan debuterte mot bulgarerne fra Levski Sofia som beseiret med et samlet resultat på 6-2. I 16-delsfinalen ble ungarerne fra Győri ETO kun forbigått takket være bortemålsregelen i kraft av Győrs 2-2 og Milans 1-1-1 . I kvartfinalen møtte Rossoneri belgierne i Standard Liège , og uavgjort både i første etappe og i andre etappe til 1-1, og siden det ikke var noen straffer , ble det spilt et sluttspill, vunnet av Milan 2-0. I semifinalen ble de regjerende mesterne Bayern München beseiret på San Siro 2-0, og takket være Olympiastadions målløse trekning kom laget til finalen i konkurransen for første gang.

Hamburg startet Europareisen mot Randers ' danskene med å vinne med et samlet resultat på 7-3. I åttendedelsfinalen ble polakkene i Wisła Krakow regulert med et samlet resultat på 5-0. I kvartfinalen møtte Rothosen franskmennene fra Olympique Lyon , og vant hjemme 2-0 og tapte med samme resultat i Frankrike . Siden det ikke var straffer ble det spilt sluttspill, som Hamburg vant 2-0. I semifinalen ble det overraskende Wales i Cardiff City slått med et totalresultat på 4-3.

Spillet

I Rotterdam møter AC Milan, en fersk mester i Italia , og det fryktinngytende Hamburg. Kampen gikk imidlertid umiddelbart nedover for « Paròn »-laget, som tok ledelsen allerede i det tredje minuttet med svenske Kurt Hamrin . Bare femten minutter går og doblingen av Milan, igjen av Hamrin, er et skikkelig mesterverk: Svensken overtar to motstandere med to tunneler og slår målvakten med et lekkert lavt skudd. Milan vant sin andre europeiske cup ubeseiret, igjen ledet av Nereo Rocco og Gianni Rivera . [1]

Merknader

1. ^ Fotballhistorier: Milan 2-0 Hamburg, 1968 , på rossonerosemper.com , 8. april 2011.