Andrea Cingolani

Andrea Cingolani
Nasjonalitet  Italia
Høyde 165 cm
Vekt 60 kg
Kunstnerisk gymnastikk
Spesialitet Free body , Vaulting
Kategori Senior
Samfunn luftstyrke
Troppen Virtus Pasqualetti Macerata
Palmarès
 europeere
Sølv München 2022 Troppen
Bronse Moskva 2013 Fri kropp
 Middelhavsleker
Gull Pescara 2009 Troppen
Sølv Mersin 2013 Troppen
Sølv Pescara 2009 Hvelving
 Absolutte italienske mesterskap
Gull Ancona 2014 Hvelving
Gull Ancona 2014 Ringer
Gull Ancona 2013 Hvelving
Gull Catania 2012 Fri kropp
Gull Meda 2011 Hvelving
Gull Arezzo 2008 Hvelving
Sølv Ancona 2013 Fri kropp
Sølv Meda 2011 Fri kropp
Sølv Ancona 2010 Fri kropp
Sølv Arezzo 2008 Fri kropp
Bronse Torino 2015 Individuell
Bronse Ancona 2014 Individuell
Bronse Ancona 2014 Fri kropp
Bronse Ancona 2013 Ringer
Bronse Catania 2012 Individuell
Bronse Catania 2012 Hvelving
Bronse Catania 2012 Ringer
Bronse Catania 2010 Hvelving
Symbolet → indikerer en låneoverføring.
Statistikk oppdatert til juni 2013

Andrea Cingolani ( Tolentino , 14. august 1990 ) er en italiensk gymnast som er medlem av National Men's Artistic Gymnastics of Italy. Han har konkurrert for Air Force Sports Center siden 2013.

2013: EM i Moskva

I 2013 vant han Scudettoen med Virtus Evaristo Pasqualetti fra Macerata , gull ved voltingen ved Absolutes of Ancona 2013 og bronsen på frikroppen ved V individuelle europamesterskap i kunstnerisk gymnastikk , som arrangeres i Moskva .

9. desember ble han trukket inn i rekkene til Aeronautica Militare sportsgruppe .

2014: Italiensk mester i volting og ringer

Han deltar i 2014 European Artistic Gymnastics Championships i Sofia , hvor han imidlertid ikke klarer å treffe noen finale.

Han deltar i de absolutte mesterskapene i Ancona , hvor han er rangert som nummer 3 i All Around-løpet, bak Paolo Principi og Enrico Pozzo . I spesialitetsfinalene vinner han gull i volting (15.050) og i ringer (14.700), bronsemedalje i fri kropp (14.450), og kommer på 4. plass i parallellene (13.050).

I oktober 2014 ble han kalt opp til verdenscupen i Nanning, og endte på 13. plass med laget.

7. februar 2015 deltok han i A1-serien med Virtus Pasqualetti, og vant den første etappen med sistnevnte.

2022: EM i München

I 2022 vant han sølvmedaljen i lagkonkurransen ved European Artistic Gymnastics Championships, som arrangeres i München.

Eksterne lenker