Andrea Anastasi

Andrea Anastasi
Anastasi i 2013
Nasjonalitet  Italia
Høyde 185 cm
Volleyball
Rolle Trener (tidligere spiller )
Troppen Sir Safety Perugia
Karriereavslutning 1993 - spiller
Karriere
Klubblag
1977-1980Parma
1980-1983Smørbrød
1983-1987Falconara
1987-1991Treviso
1991-1992Schio
1992-1993Capurso Joy
nasjonal
1981-1990 Italia141
Trenerkarriere
1994-1995Brescia
1995-1999Gabeca
1999-2003 Italia
2003-2005Piemonte
2005-2007 Spania
2007-2010 Italia
2011-2013 Polen
2014–2019Trefl Gdańsk
2018 Belgia
2019–2022Prosjekt Warszawa
2022-Sir Safety Perugia
Palmarès
 Italia
 olympiske leker
Bronse Sydney 2000
 VM i volleyball for menn
Gull Rio De Janeiro 1990
 europeere
Gull Østerrike 1999
Sølv Tsjekkia 2001
 Verdensligaen
Gull Mar del Plata 1999
Gull Rotterdam 2000
Sølv Katowice 2001
 Spania
 europeere
Gull Russland 2007
 Polen
 europeere
Bronse Østerrike og Tsjekkia 2011
 Verdensligaen
Bronse Gdansk 2011
Gull Sofia 2012
Statistikk oppdatert 16. desember 2013

Andrea Anastasi ( Poggio Rusco , 8. oktober 1960 ) er en tidligere volleyballspiller og italiensk volleyballtrener , Sir Safety Perugia - trener .

Biografi

Kallenavnet Nano i volleyballverdenen fordi han "bare" er 183 cm høy [1] . Som spiller hadde han på seg den blå trøyen i 134 kamper, og vant EM i 1989, 1990 World League i sin første utgave og i 1991 og World League i Brasil i 1990 med den fantastiske gruppen ledet av Julio Velasco . Den 28. mai 1999 debuterte han som trener for landslaget hvor han ble til slutten av 2002 , etter å ha endt på 5. plass ved verdensmesterskapet i Argentina .

Med det italienske landslaget vant han et gull i 1999 World League i Mar Del Plata i Argentina, et gull i 1999 Wien Europeans, et gull i 2000 World League i Rotterdam i Nederland og en bronse ved de olympiske leker i Sydney . I 2001 et sølv i World League i Katowice i Polen og enda et sølv i EM i Ostrava i Tsjekkia . 23. november 2005 ble han trener for Spania , en stilling han hadde til EM vant i september 2007 . Fra 16. oktober 2007 og til slutten av verdensmesterskapet i 2010 kom han tilbake til ledelsen for det italienske landslaget .

Fra 3. februar 2011 til 24. oktober 2013 var han trener for det polske landslaget hvor han vant mange medaljer, men de mest prestisjefylte er sølvmedaljen i VM i Japan i 2011 og gullmedaljen i 2012-utgaven av World League (Polens eneste seier av 24 utgaver).

Spiller

Klubb

Han debuterte i Serie A1 i sesongen 1977-78 med Libertas Parma, i de to påfølgende sesongene forble han i Parma , men selskapet byttet sponsor og ble Veico Parma .

Etter de 3 sesongene i Parma bestemmer han seg for å endre og binder navnet sitt til Panini Modena i tre år , i den siste sesongen med denne skjorten vant han sitt første europeiske trofé, CEV Cup i 1983 .

Året etter den han vant, dro han til Kutiba Falconara som han ble hos i 4 sesonger, og vant CEV Cup i 1986 .

Deretter går han til A2 med Sisley Treviso som han er med på å bringe til A1, med dette laget blir han 4 år, i den siste av Treviso-sesongen vil han vinne sin tredje CEV Cup i 1991 .

Deretter spilte han to sesonger i A2, først i Schio og deretter i Gioia del Colle , før han avsluttet karrieren i Due Castelli Bustaffa (Mantua) i B1 i 1993-94.

Nasjonalt

Han debuterte i Azzurri-trøya 8. februar 1981 i en vennskapskamp mot et All Stars -utvalg tapte 3-1, spilte deretter 141 kamper, og vant EM i 1989, verdensmesterskapet i 1990 og verdensligaene 1990 og 1990 . 1991 .

Trener

Klubb

Han debuterte som trener i sesongen 1994-95 i Serie A2 med Brescia -laget , allerede året etter var han i A1 for å lede Montichiari , etter den blå erfaringen skal han trene Cuneo i to år og deretter det spanske landslaget. , en stilling han ikke lenger innehar i kraft av at FIPAV har kalt ham for andre gang for å trene det italienske landslaget. [2]

Fra sesongen 2014-15 til sesongen 2018-19 leder han det polske laget til Trefl Gdańsk som de vant to utgaver av den nasjonale cupen ( 2014-15 og 2017-18 ) og den polske supercupen 2015 med . For 2019-20-årgangen slutter han seg til Projekt Warszawa hvor han blir i tre sesonger, mens han i 2022-23-sesongen returnerer, etter mer enn femten år, til den italienske toppligaen og aksepterer forslaget fra Sir Safety Perugia [3] .

Nasjonalt

Etter at Bebeto de Freitas ble forlatt , tar han ledelsen av det italienske herrelandslaget , som han starter veldig bra med, og vant World League i 1999 og 2000 og europeerne i 1999, han vil komme på tredjeplass ved OL-turneringen i 2000 og nummer to i World League 2001 og 2001 Europeans , etter 2002 World Cup vil han forlate benken med en score på 254 kamper, 181 seire og 73 tap, noe som gjør hans 71% av kampene spilt som blå trener.

Den 16. september 2007 vant det spanske herrelandslaget , ledet av ham, den europeiske tittelen .

Den påfølgende 16. oktober, etterfølger Gian Paolo Montali , ble han uventet tilbakekalt som trener for herrelandslaget frem til verdensmesterskapet i 2010 , som endte på fjerdeplass; hans stedfortreder, i sitt andre eventyr på den blå benk, er Andrea Gardini , tidligere kaptein for landslaget og verdensmester i 1998 med det samme. [4]

Fra 3. februar 2011 flyttet han til ledelsen for det polske herrelandslaget . I 2011-årgangen nådde han tredjeplassen i World League og i europamesterskapet ; samme år vinner han sølvmedaljen i verdensmesterskapet i Japan, som gir ham direktepasset til OL-turneringen i London i 2012. Året etter vinner han World League , den første seieren til det polske landslaget på 24. utgaver. 24. oktober 2013 avsluttes samarbeidet hans med det polske forbundet etter den eneste sesongen uten resultater.

Fra mars til desember 2018 trener han kort det belgiske herrelandslaget .

Palmarès

Spiller

Klubb Modena: 1982-83 Falconara: 1985-86 Treviso: 1990-91 Nasjonale (mindre konkurranser)

Trener

Trefl Gdansk: 2014-15 , 2017-18 Trefl Gdansk: 2015

Heder

Gullkrage for sportslig fortjeneste
"Verdensmester 1990"
- 2018 [5]

Merknader

  1. ^ http://www.legavolley.it/player/ANA-AND-60
  2. ^ Pistelli A., (2010) Anastasi sier til seg selv: "Nanoen" som har blitt en gigant. Tecnoprint Editrice, Ancona. ISBN 978-88-95554-08-2
  3. ^ ANDREA ANASTASI TAR RETET TIL BLOKK-DJEVELENE! , på sirsafetyperugia.it , 14. juni 2022. Hentet 17. juni 2022 .
  4. ^ Italvolley, Anastasi er tilbake - Gazzetta.it.Retrieved on 26-03-2010
  5. ^ Collari d'oro 2018 , Coni.it. Hentet 21. desember 2018 .

Andre prosjekter

Eksterne lenker